Datawerf helpt ondernemersdromen waarmaken met nieuwe campagne Unlocking Success

Van sneller groeien tot je bedrijf overdragen aan de volgende generatie: veel ondernemers hebben een haarscherp doel voor ogen. Echter, de realisatie van deze dromen stuit vaak op digitale drempels. Datawerf’s nieuwe campagne, ‘Unlocking Success’, is specifiek ontworpen om deze ondernemers te ondersteunen door middel van digitale transformatie.

Van droombeeld naar doelen behalen

Voor de een is het je bedrijf klaarstomen voor de toekomst, zodat je het met gerust hart aan de volgende generatie kunt overdragen. Voor de ander is het de wens om binnen een paar jaar de omzet te verdubbelen. Iedere ondernemer of managing director heeft een bepaalde visie, een droombeeld.

Maar het is niet altijd even eenvoudig om die droom werkelijkheid te maken. Het IT-systeem is verouderd, kennis lekt weg door hoog personeelsverloop en processen zijn niet optimaal ingericht. Met hulp van een digitaliseringsexpert en subsidies, helpt Datawerf ondernemers de obstakels te overwinnen die tussen hen en hun droombeeld staan.

Digitalisering sleutel tot waarmaken ambities

Meerdere ondernemers hebben al samengewerkt met Datawerf. Hun succesverhalen laten zien dat digitale innovatie bedrijven in de maritieme en maakindustrie naar een hoger niveau tilt. Met de nieuwe campagne Unlocking Success licht Datawerf deze inspirerende ondernemersverhalen uit en wordt duidelijk hoe digitalisering de sleutel vormt tot het waarmaken van ambities.

Succesverhaal A. Nobel & Zn.

Maritiem totaalleverancier A. Nobel & Zn. uit Zwijndrecht heeft naar aanleiding van het traject nu goed in beeld hoe de werkprocessen verlopen. Mede dankzij Datawerf kreeg het bedrijf alle medewerkers mee in het maken van werkafspraken. Verschillende onderdelen zijn al geoptimaliseerd en gedigitaliseerd. “Je kunt blijven voortploeteren en de ene drukke week na de andere afsluiten. Maar we zagen dat het op verschillende vlakken beter zou kunnen, anders, efficiënter. Dan is een bezinningsmoment de beste investering die je kunt doen.”

Succesverhaal Holland Marine Lift

Holland Marine Lift ontwerpt en installeert liften in schepen en offshore-installaties. Het bedrijf uit Hendrik-Ido-Ambacht onderzocht samen met een digitaliseringsexpert de mogelijkheden rondom predictive maintenance. “We ervaren dat we met data die we al in huis hebben toegevoegde waarde kunnen brengen. Zo kunnen we proactiever werken en nieuwe businesscases maken; producten en diensten bedenken die van meerwaarde zijn voor de klant.”

Succesverhaal Hatenboer

Hatenboer uit Schiedam levert water- en filtersystemen aan de scheepvaart. Het bedrijf wilde weten of de salesafdeling baat zou hebben bij een digitaal dashboard. Tijdens het traject werd duidelijk dat de salesmedewerkers meer behoefte hebben aan digitale oplossingen die hun werkzaamheden verlichten. “Ze hebben wel 1.000 vragen gesteld! Maar dat heeft er wel voor gezorgd dat we het juiste inzicht kregen. We weten nu waar we juist wel en juist niet in moeten investeren.”

Unlock your success met Datawerf

Bij Datawerf begrijpen we dat digitalisering meer is dan alleen technologie; het is een strategische enabler die ondernemers helpt hun dromen te realiseren. Het laagdrempelige traject in samenwerking met een digitaliseringsexpert helpt bedrijven hun digitale transformatie te realiseren. En zo ambities werkelijkheid te maken.

Over Datawerf

Tot de zomer van 2025 helpt innovatieprogramma Datawerf dertig ondernemers in de maritieme en maakindustrie in Zuid-Holland om digitale ambities te vertalen naar tastbaar succes. Het initiatief wordt uitgevoerd door InnovationQuarter en richt zich op het optimaliseren van digitale innovatie en datamaturiteit. In een programma van zes weken – twee dagen per week – ontvangen deelnemers intensieve ondersteuning en gaan zij met een onafhankelijke digitaliseringsexpert aan de slag.

Ga direct naar de campagnepagina.
Lees hier meer over Datawerf.