Samenwerking tussen partijen voor het ontsluiten van digitaliseringsvragen

Digitalzh helpt bedrijven in Zuid-Holland sneller digitaliseren

Kick-off event EDIH Zuid-Holland

16 februari 2023

Digitalzh opent vandaag haar deuren en ondersteunt bedrijven in Zuid-Holland bij het toepassen van nieuwe digitale technologie. Digitalzh is opgericht zodat bedrijven zelf het digitale wiel niet hoeven uit te vinden maar hulp krijgen van partijen uit hun regio. Met informatie, opleidingen, testfaciliteiten en ‘best practices’ heeft Digitalzh de ambitie om 200 bedrijven per jaar te helpen, vaak kosteloos, met het toepassen van digitale technologieën zoals AI, robots, Internet of Things, 3D printing en cybersecurity.

Digitalzh is een initiatief van InnovationQuarter en de TU Delft en wordt gefinancierd door de Provincie Zuid-Holland en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Digitalzh richt zich op bedrijven tot 500 medewerkers en 100 miljoen euro omzet en helpt hen om digitale technologie sneller toe te passen en zo hun bedrijfsvoering sneller, goedkoper en toekomstbestendiger te maken. De Europese Unie heeft Digitalzh de officiële status van ‘European Digital Innovation Hub voor Zuid-Holland’ verleend, een van de vijf van dergelijke hubs verspreid over Nederland en van 136 in Europa.

Jos Maccabiani, projectleider namens InnovationQuarter: “Digitale technologie heeft voor een potentieel grote impact op het toekomstige verdienvermogen van bedrijven. Vooral kleinere bedrijven hebben echter toch moeite om die technologie snel te adopteren: er zijn vaak weinig medewerkers met de juiste kennis, er is vaak minder investeringsruimte en, wellicht het belangrijkste, waar moet men beginnen? Wat is de beste eerste stap? We maken ons sterk om juist deze groep bedrijven te helpen naar een digitale toekomst.”

“Met Digitalzh bieden we één centraal loket in de regio, waar we samen met branche- en netwerkorganisaties, scholen en universiteiten, fieldlabs en overheden de vragen van bedrijven gestructureerd helpen beantwoorden. Liefst werken we met groepen gelijkgestemde bedrijven, maar ook met een individuele vraag kan een bedrijf bij ons terecht. Door goed samen te werken kunnen we in deze regio vrijwel alles bieden, wij reiken je de tools aan om op de juiste plek te komen. Dankzij de financiering vanuit de provincie, het Rijk en Europa kunnen we een deel van dat aanbod nagenoeg kosteloos beschikbaar maken.”

Digitalzh is verzekerd van financiering tot het najaar van 2025, met de verwachting dat deze wordt verlengd tot 2029. Bedrijven actief in de Zuid-Hollandse maakindustrie, de haven- en maritieme industrie en de glastuinbouw kunnen contact opnemen via de website: https://digitalzh.nl/dzh-nw.

De EDIH in Zuid-Holland is een initiatief van InnovationQuarter en de Technische Universiteit Delft en wordt financieel ondersteund door provincie Zuid-Holland, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Europese Unie. Bij de ondersteuning van bedrijven wordt samengewerkt met regionale onderwijsinstellingen voor beroeps- en hoger onderwijs en tal van andere relevante organisaties zoals brancheverenigingen, fieldlabs en reeds bestaande innovatieprogramma’s.

logo van Digitalzh